Myopi (nærsynthet) er en synsfeil som gjør at du ser uklart på lang avstand. Vanligvis starter symptomene i barndommen. Myopi er svært vanlig og kan være arvelig. Det finnes heldigvis egne kontaktlinser som er designet for å bremse utviklingen av myopi hos barn og unge.

Myopikontroll i hjemmet

Utvikling av myopi kan, i tillegg til arv, også være et produkt av økt skjermtid og mindre aktivitet utendørs. Studier viser at mer tid utendørs kan begrense utviklingen av nærsynthet.

Myopikontroll hos din optiker

Briller til barn som korrigerer nærsynthet er vanlig, men det er også mulig å bremse myopi med spesiallinser dersom en begynner behandlingen tidlig. Synspunkt Stensland har dyktige optikere med lang erfaring innenfor myopikontroll hos barn og unge. Vi hjelper deg gjerne!

Så hvorfor er det viktig med myopikontroll?

Det er viktig å bremse utviklingen av nærsynthet fordi høygradig myopi gir økt risiko for synsrelaterte sykdommer senere i livet.

Eksempler på slike øyesykdommer kan være:

  • Glaukom med åpen vinkel
  • Katarakt (nukleær, kortikal og bakre subkapsulær)
  • Retinale rifter som kan føre til netthinneavløsning
  • Myopisk makulopati eller myopisk makuladegeneration

Derfor er det verdt å spandere tid på ditt barns myopikontroll. Vi er godt utdannet, har bred erfaring og kan anbefale den beste myiopibehandlingen til ditt barn.

Om du har spørsmål eller vil bestille time, kontakt oss hos Synspunkt Stensland, Mo i Rana her.