Vinteren i Nord-Norge kan være fantastisk, men den kan også være utfordrende. Vintermørket byr på ekstra utfordringer i trafikken, kontrastene blir svakere og detaljer blir vanskeligere å se. Gode kjørebriller som gir bedre detaljsyn og forbedrer kontraster blir derfor enda viktigere på denne årstiden.

Driving glasses

Sjekk synet

Mange av oss trenger briller når vi kjører bil. Briller for bilkjøring generelt eller for kjøring i mørket er derfor verdt og vurdere. Dersom du synes skilter eller andre objekter er uklare på avstand, kan det være lurt å få sjekket synet.  Om du allerede bruker briller eller linser er det viktig å jevnlig kontrollere at synet ikke har forandret seg.

I tillegg til vanlige synsundersøkelser hjelper vi gjerne til med en utvidet undersøkelse for deg som skal ta, utvide eller fornye førerkortet.

Eye exam Mo i Rana

For å sikrere bilkjøringen ytterligere kan man også vurdere overflatebehandlingen og fargen på dine brilleglass. En antirefleksbehandling gir mindre reflekser og gjør det lettere å se detaljer i mørket. Gule farger på glassene fremhever kontraster og gjør det enklere å se i lysforhold som er krevende.

Anti glare glasses

Synspunkt Stensland

Kom gjerne innom oss dersom du har spørsmål om hvordan vi kan hjelpe deg å se best mulig i trafikken. Vi har mange års erfaring som optiker i Mo i Rana og hjelper deg gjerne.